När magen mår bra - då mår kroppen väl

Det är en gammal klyscha - men idag högaktuell och en självklar sanning.
Människans alla kroppsfunktioner är beroende av en lång rad komplicerade kemiska processer - det vi kallar metabolism. Naturligtvis behövs näring och tillgång till ämnen för att processerna ska fungera. Förutom syre och ljus, är det bara via upptaget i tarmen som kroppen kan skilja ur och tillgodogöra sig de ämnen som behövs.

Vi vet alla hur viktigt det är med bra näringsrik mat och en balanserad kost. Utan en fungerande tarm blir näringsupptaget från kosten sämre och kroppen kan inte utvinna alla ämnen som behövs för att hålla igång processerna och t.ex orka stå emot sjukdomar.

Med modern livsmedelshantering, där vi bl.a inte länge använder gamla konserveringsmetoder, har mängden nyttiga bakterier i kosten minskat dramatiskt. Man beräknar att människan historiskt dagligen fick i sig åtskilliga 100-tals miljoner fler nyttiga bakterier jämfört med idag. Det finns också studier som visar att utan daglig tillförsel minskar mängden nyttiga bakterier i tarmen direkt.
Probiotiska bakterier sänker bl.a tarmflorans pH vilket bidrar till en bättre mikroflora och bättre möjlighet att tillgodogöra sig födan. Den surare miljön förhindar också tillväxt av många toxiska bakterier, vilket både förbättrar tarmens mikroflora och motverkar sjukdom.

Genom att tillföra nyttiga probiotiska bakterier och skapa en bättre tarmflora, minskar belastningen på kroppens immunförsvar. Detta ger utrymme för kroppen att effektivare motarbeta sjukdomsalstrande processer och kan därmed bidra till att förebygga sjukdom eller stödja kroppens självläkning.

Vem behöver bakterier

Alla har och måste ha bakterier i tarmen.
Där finns goda, neutrala och toxiska bakterier som alla försöker skapa en gynnsam miljö för sin egen tillväxt. Fler goda bakterier skapar en bättre tarmflora och minskar utrymmet för de dåliga.
Hela tarmslemhinnan ombildas var tredje dygn och de ca 2 kg bakterier som finns i tarmen förnyas ständigt. Därför måste vi både tillföra nya bakterier via maten och äta kost som är gynnsam för de goda bakteriernas tillväxt. "Kompostmiljön" i tarmen behöver ständigt underhåll.

Prefabricerad mat, lite råkost, kaffe, alkohol och socker tillför varken goda bakterier eller näring till den existerande bakteriekulturen. Lägger man därtill bl.a stress, ojämna matrutiner och ständiga miljöombyten med ny bakterieflora - då blir belastningen på tarmfloran stor, tillväxten dålig och immunförsvaret nedsatt.

Hur äter man bakterier

Gör det enkelt och gott!
Du kan äta eller dricka AddforLife utblandat i all normal mat och dryck - bara det inte är väldigt varmt. Blanda i gröt eller yoghurt. Mixa i smoothies, strö över en sallad eller blanda bara ute med llte vatten och drick. Det viktigaste är att du startar bakterieresan i kroppen.

10% av det goda bakterierna finns i munhålan, så det är aldrig fel att sköja runt lite i munnen innan man sväljer. De goda bakterierna utmanar inflammationsdrivande bakterier redan här och skapar en sundare mun- och tandhälsa.

Börja med 1/2 dospåse/dag och gärna fördelat på 2 tillfällen. Tarmen kommer att leva upp när den får nya trevliga innevånare och processer i tarmfloran tar fart. Efterhand kan man sedan öka till 1 dospåse/dag.

Varför Add-for-Life

Bakterier via maten har en tuff resa framför sig. I magsäcken tar magsyran död på många bakterier och sedan väntar tarmen där det ska finnas plats att etablera sig, rätt miljö och föda.

I AddforLife är varje bakterie skyddad av en oljehinna för att bättre klara passagen genom magsäcken. I tarmen löses hinnan upp och bakterien kan utvecklas och etablera sig. Dessutom skickar vi med den prebiotiska fibern Inulin som är specialföda för bakterier.
Man kan enkelt säga att vi eskorterar bakterierna på resan och skickar med provianten.

Sedan ska det vara enkelt och gott att använda. Du får AddforLife i en praktisk förpackning med 10 dospåsar. Bakterierna smakar ingenting och inulin har en svagt söt smak som även de yngsta gillar.

© 2018: AFL Health Care AB