Crohns och Ulcerös kolit

Crohns är en allvarlig sjukdom som ökat dramatiskt de senaste 30 åren - särskilt bland europeer. Sjukdomen finns nu hos cirka 1% av befolkningen. Orsaken är komplex och anses bero på en kombination av ärftlighet, bakterier och immunitet.
Bland symtomen finns tarmvred, buksmärta, diarrée och tarmblödning. Botande behandling saknas och man försöker med varierande framgång använda olika antiinflammatoriska läkemedel.

Försök med probiotiska bakterier har visat lovande resultat. Bland annat anges i en översiktartikel i den tunga medicinska tidskriften Lancet att manipulering av tarmfloran med probiotiska bakterier är ett realistiskt behandlingsalternativ. Betydligt mer forskning krävs för att vetenskapligt fastställa effekterna.


Ulcerös Kolit
ger smärtsamma kramper i vänstra delen av buken tillsammans med viktminskning. Feber, buksmärtor och snabb hjärtrytm är tecken på att djupare lager av tarmväggen drabbats. Patienter med utbredd sjukdom har efter 8 till 10 år en ökad risk för att utveckla cancer i tjocktarm och ändtarm.

I 2 kontrollerade studier har man visat att man kunnat hålla sjukdomen vilande hos 15-20% av patienterna med enbart probiotiska bakterier. I en översiktsartikel i Lancet har man konstaterat att probiotiska bakterier är den mest lovande alternativa behandlingsformen.

Vem behöver bakterier

Alla har och måste ha bakterier i tarmen.
Där finns goda, neutrala och toxiska bakterier som alla försöker skapa en gynnsam miljö för sin egen tillväxt. Fler goda bakterier skapar en bättre tarmflora och minskar utrymmet för de dåliga.
Hela tarmslemhinnan ombildas var tredje dygn och de ca 2 kg bakterier som finns i tarmen förnyas ständigt. Därför måste vi både tillföra nya bakterier via maten och äta kost som är gynnsam för de goda bakteriernas tillväxt. "Kompostmiljön" i tarmen behöver ständigt underhåll.

Prefabricerad mat, lite råkost, kaffe, alkohol och socker tillför varken goda bakterier eller näring till den existerande bakteriekulturen. Lägger man därtill bl.a stress, ojämna matrutiner och ständiga miljöombyten med ny bakterieflora - då blir belastningen på tarmfloran stor, tillväxten dålig och immunförsvaret nedsatt.

Hur äter man bakterier

Gör det enkelt och gott!
Du kan äta eller dricka AddforLife utblandat i all normal mat och dryck - bara det inte är väldigt varmt. Blanda i gröt eller yoghurt. Mixa i smoothies, strö över en sallad eller blanda bara ute med llte vatten och drick. Det viktigaste är att du startar bakterieresan i kroppen.

10% av det goda bakterierna finns i munhålan, så det är aldrig fel att sköja runt lite i munnen innan man sväljer. De goda bakterierna utmanar inflammationsdrivande bakterier redan här och skapar en sundare mun- och tandhälsa.

Börja med 1/2 dospåse/dag och gärna fördelat på 2 tillfällen. Tarmen kommer att leva upp när den får nya trevliga innevånare och processer i tarmfloran tar fart. Efterhand kan man sedan öka till 1 dospåse/dag.

Varför Add-for-Life

Bakterier via maten har en tuff resa framför sig. I magsäcken tar magsyran död på många bakterier och sedan väntar tarmen där det ska finnas plats att etablera sig, rätt miljö och föda.

I AddforLife är varje bakterie skyddad av en oljehinna för att bättre klara passagen genom magsäcken. I tarmen löses hinnan upp och bakterien kan utvecklas och etablera sig. Dessutom skickar vi med den prebiotiska fibern Inulin som är specialföda för bakterier.
Man kan enkelt säga att vi eskorterar bakterierna på resan och skickar med provianten.

Sedan ska det vara enkelt och gott att använda. Du får AddforLife i en praktisk förpackning med 10 dospåsar. Bakterierna smakar ingenting och inulin har en svagt söt smak som även de yngsta gillar.

© 2018: AFL Health Care AB